ZOOCITY otvorio prvi XXL u Zagrebu

ZOOCITY – najrašireniji lanac trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj

 

Prva ZOOCITY poslovnica otvorena je krajem 2008. godine, a danas ih je ukupno 35 diljem Hrvatske, u gotovo svim velikim i srednje velikim gradovima, pružajući tako preko 180 radnih mjesta. 

ZOOCITY, danas najrašireniji hrvatski nacionalni lanac trgovina s proizvodima za kućne ljubimce, otvorio je svoju novu, a prvu poslovnicu u XXL formatu, u Zagrebu,  3.11.2022. 

Poslovnica se prostire na više od 600 m2, te kao i sve postojeće poslovnice u ZOOCITY mreži, zadovoljava sve najnovije standarde u opremanju prostora, posebice u tehničkim i životnim uvjetima za sve životinje, a novost je poseban format: ZOOCITY XXL. Uz navedeno, nova ZOOCITY poslovnica u Zagrebu ima i već poznatu ZOOCITY pekarnicu koja nudi svježe pečene keksiće za pse.

 

Asortiman uključuje preko 7.000 artikala za sve vrste kućnih ljubimaca od svjetski poznatih brandova hrane, opreme i igračaka pa sve do veterinarsko-medicinskih proizvoda za ljubimce. Budući da se velika važnost pridaje praćenju svjetskih dostignuća u brizi za životinje, ZOOCITY svoju ponudu sustavno nadograđuje novim brendovima i asortimanom. U 2022. ostvaren je rast prihoda od prodaje hrane od 35% te ukupan rast prihoda od svih kategorija u iznosu od 25%. Osim hrane i opreme, u ZOOCITY poslovnicama mogu se pronaći i zanimljive životinje poput raznih ribica, glodavaca, gmazova te papiga.

 

Svaka ZOOCITY poslovnica ima donacijsku košaru u koju se prikupljaju potrepštine za pojedinu udrugu koja djeluje na tom području te brine o napuštenim životinjama. Svaki ZOOCITY kupac može se pridružiti i svojom donacijom pomoći odabranoj udruzi.

 

Na području Hrvatske ZOOCITY je trenutno u fazi intenzivne ekspanzije te će u 2022. ukupno biti otvoreno 10 poslovnica, s ukupnom investicijom u ljude, opremu, asortiman i same dućane u iznosu od 4 milijuna €, a jednako ambiciozni planovi su i za iduće dvije godine.

 

Uz ovu ekspanziju velika pažnja pridaje se i unapređenju internih procesa kako bi se svi djelatnici u poslovnicama što kvalitetnije mogli posvetiti svojim kupcima. ZOOCITY ima dobro razvijen loyalty program i jaku bazu vjernih kupaca te je izrazito važno svim prodajnim savjetnicima u poslovnici omogućiti kvalitetne edukacije kako bi mogli pružati kupcima kvalitetnu uslugu kroz stručne savjete za njihove ljubimce. 

 

Veliki uspjeh polučio je i webshop zoocity.hr koji svim kupcima nudi mogućnost bezbrižne brige o ljubimcima iz udobnosti vlastitog doma. A osim jednostavne, brze i pouzdane kupnje na zoocity.hr može se pronaći i mnoštvo važnih informacija u blog rubrici - od aktualnih tema i zanimljivosti do detaljnog pregleda pasmina ljubimaca.

 

Kako bi svojim kupcima još više olakšao proces kupovine i preuzimanja robe, ZOOCITY uskoro otvara mogućnost opcije click&collect – osobnog preuzimanja paketa naručenih putem zoocity.hr, upravo u novo otvorenoj ZOOCITY XXL poslovnici u Zagrebu.

ZOOCITY poslovnice u vlasništvu su hrvatske tvrtke UNCONDITIONAL d.o.o. koja je osnovana 1974. godine u Splitu pod nazivom ZOO HOBBY. 2020. godine ZOO HOBBY promijenio je ime  UNCONDITIONAL. Od svog osnutka, s jednom trgovinom za kućne ljubimce u Splitu, UNCONDITIONAL je danas narastao na gotovo 300 zaposlenika, poslujući s 35 trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj i opskrbljujući preko 1.000 trgovina za kućne ljubimce i veterinara u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. "Održavanje obećanja kupcima i dobavljačima, kao i dugoročan odnos prema vlastitim zaposlenicima, stvorili su prilike za rast koje se očituju u proširenom partnerstvu s njemačkom tvrtkom Fressnapf", kaže vlasnik tvrtke UNCONDITIONAL, Edvard Varda.

Share this article