UNCONDITIONAL d.o.o. ušao u strateško partnerstvo u Adria regiji s njemačkim Fressnapfom, vodećim europskim retailer-om

UNCONDITIONAL d.o.o. ušao u strateško partnerstvo u Adria regiji s njemačkim Fressnapfom, vodećim europskim retailer-om

 

 

UNCONDITIONAL d.o.o. najveći specijalizirani distributer hrane, opreme i lijekova za kućne ljubimce u regiji – udružio je snage s njemačkom kompanijom Fressnapf, vodećom na europskom tržištu u proizvodnji i distribuciji vlastitih i ekskluzivnih brendova. 

UNCONDITIONAL je u Fressnapfu prepoznao jakog i pouzdanog partnera koji će kao snažan dioničar inicijalno uložiti u širenje UNCONDITIONAL grupe u Hrvatskoj i susjednim zemljama.  

„Naše zajedničko ulaganje koja pokriva tržišta u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bugarskoj, sljedeći je logičan korak za postizanje naše vizije, odnosno strasti i bezuvjetne predanosti o skrbi prema svim našim klijentima: kućnim ljubimcima, njihovim ljubiteljima, B2B klijentima, ali i drugim profesionalcima za kućne ljubimce“ izjavio je Edvard Varda, vlasnik UNCONDITIONAL tvrtke koja trenutno zapošljava 300 zaposlenika. 

Od svog osnutka 1974. godine s jednom trgovinom za kućne ljubimce u Splitu,  UNCONDITIONAL je danas narastao na tvrtku koja posluje s 30 trgovina za kućne ljubimce u Hrvatskoj i opskrbljuje robom preko 1.000 trgovina za kućne ljubimce i veterinare u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. 

Varda je siguran kako će know-how, iskustvo i suradnja s Fressnapf grupom doprinijeti još boljoj skrbi za kućne ljubimce što većem broju ljudi u našoj regiji, te dodaje: „održavanje dosadašnjeg uspjeha poslovnog modela, kao i opsežni resursi koje Fressnapf grupa pruža, stvara prostor za ubrzani rast skrbi o životinjama i poslovanja naših B2B kupaca na lokalnim tržištima, kao i online i omnichannel“.  

 

Konsolidacija trgovina za kućne ljubimce, uspostava i širenje vodstva na europskom tržištu i u perspektivi, omnichannel ekosustava kućnih ljubimaca središnji su ciljevi Fressnapf grupe. 

Vlasnik Fressnapfa Torsten Toeller ističe: "Edvard Varda je izvanredan poduzetnik sa stručnošću i lokalnom mrežom pet shopova te vodi strastveni tim u jugoistočnoj Europi. Nakon vrlo dobrog iskustva partnerstva i distribucije našeg asortimana privatnih robnih marki, sada još intenzivnije udružujemo snage kako bismo zajedno kroz ubrzanu ekspanziju postigli tržišno vodstvo u jugoistočnoj Europi. Edvard Varda daje svoj doprinos dobro razvijenim lokalnim poduzetništvom, stručnošću u B2B distribuciji, dok mi pridonosimo svojom stručnošću u formatima trgovina, online i omnichannel konceptima te jakim ekskluzivnim brendovima. Koristimo ekonomsku moć Fressnapf grupe za zajednički i ubrzani rast."

Fressnapf i Maxi Zoo trenutno su aktivni u jedanaest zemalja s više od 1.800 poslovnica i internetskih trgovina u kojima je zaposleno oko 16.000, te ostvaruje više od tri milijarde eura prodaje, a do kraja druge polovice godine planira ulazak i na rumunjsko tržište.  

UNCONDITIONAL poslovni model kao i partnerstvo s postojećim dobavljačima ostat će nepromijenjeni u zajedničkom pothvatu. Obje strane su se složile da neće otkrivati ​​iznos ulaganja i udjela.

 

We care, They love

Share this article